Over Casalis

Wij ontwikkelen textiel gecreëerd met hoogwaardig vakmanschap

Verhaal

Het verhaal van Casalis startte in 2000 in een kleine woonkamer. Vanuit zijn ervaring in de tapijtindustrie ondervond Francis het gebrek aan tapijten met persoonlijkheid op de markt. In zijn streven om hieraan tegemoet te komen werd Casalis opgericht. Hierbij benaderde hij onafhankelijke ontwerpers. Samen met enkele kleine ambachtelijke bedrijven, die zelf ook gedreven waren om nieuwe, innovatieve producten te creëren, werd een samenwerking opgestart die leidde tot verantwoorde producten van uitstekende materialen. Vandaag omarmt het textiel van Casalis klanten over de hele wereld!

Hoogwaardig vakmanschap

Het is onze passie om samen te werken met producenten die de kennis hebben om traditionele ambachten om te zetten in hedendaagse productie van de hoogste kwaliteit. Tegelijkertijd volgen we ook de meest recente technologische ontwikkelingen om zo hoogwaardige innovatieve textielproducten te creëren. We maken gebruik van een diversiteit aan technieken om onze verbeelding uit te dagen.

We accentueren de schoonheid van multiculturele technieken waarbij we het werk van de ambachtslieden ten zeerste respecteren.

Handgeknoopt / Nepal

Het is 09:25 PM in Kathmandu

Puur ambachtelijk en ontwapenend eerlijk. Alles wordt met de hand gedaan.

Handspinnen / Nepal

Het is 09:25 PM in Kathmandu

De natuurlijke rijkdom van de wol van Tibetaanse schapen uit het Himalaya gebergte wordt zorgzaam en met respect en behoud van het karakter tot knoopbaar tapijtgaren gesponnen volgens een oeroude traditie.

Handgeknoopt / India

Het is 09:10 PM in India

Deze tapijten combineren de eeuwenoude handknoopkunst uit de Portugese regio Beiras met moderne materialen, kleuren en dessins. Sinds 2021 is deze productie overgeplaatst naar India.

Handgetuft / India

Het is 09:10 PM in India

Het handtuften vormt een efficiënt alternatief voor het handknopen.

Handgeweven / India

Het is 09:10 PM in India

Pello weave is het summum van hedendaags handwerk en vindt de perfect balans tussen modern en artisanaal.

Weven / België

Het is 05:40 PM in Vlaanderen

Jarenlange ervaring en knowhow van geweven textiel hebben ons in staat gesteld om 3D stoffen van topkwaliteit te ontwikkelen met behulp van ketting-scheer machines en weefgetouwen.

Breien / België

Het is 05:40 PM in Vlaanderen

Deze producten worden vervaardigd met een 'knit and wear' machine, wat betekent dat verschillende fabricagemethodes worden gecombineerd in één proces.

Robot getuft / België

Het is 05:40 PM in Vlaanderen

Voor tapijten in uni-kleur of eenvoudige ontwerpen kan een robot het handmatige werk van de handtufters vervangen.

Duurzame keuzes

De natuur biedt ons een diversiteit aan grondstoffen. Hiervan maken we dankbaar gebruik om onze productie zo mileuvriendelijk mogelijk te maken. De meeste van onze producten zijn op maat gemaakt, wat ons in staat stelt om afval tot een minimum te beperken. We zijn fier om enkel de beste materialen in te zetten, zodat we jullie producten kunnen aanbieden met een lange levensduur. De ontwerpen van Casalis zijn tijdloos.

We zijn enthousiast over wat de natuur ons biedt in alle delen van de wereld.

Alpaca Wol

Peru

De wol van Peruviaanse alpaca's bezorgt u het ultieme comfort in combinatie met authentieke kleuren en een onuitgegeven zachtheid.

Belgisch linnen

België

Vlas is de plant waarmee linnen wordt vervaardigd. Het telen van vlas maakt deel uit van onze Belgische cultuur en wordt al eeuwenlang geoogst op ons Belgisch platteland. 

Tibetaanse wol

Nepal

Deze wol wordt voortgebracht door lokale schapen uit het Himalaya gebergte. De wol onderscheidt zich door zijn sterkte, puurheid en onregelmatigheid.

Mohair Wol

Zuid Afrika

Het sterke, elegant glanzende Mohair garen wordt verkregen uit de vacht van angorageiten die opgroeien op een ecologisch verantwoorde manier in het prachtige Zuid-Afrikaanse natuurgebied "Karoo".

Polypropyleen

Stof uit polypropyleen is een van de lichtste synthetische vezels die er bestaan.  Het is zacht, lichtecht en gemakkelijk schoon te maken. Polypropyleen is bij uitstek geschikt voor koud weer en buitengebruik. Bovendien zijn deze stoffen zeer slijtvast en bestand tegen insecten, en zijn ze reycleerbaar.

Tencel

Oostenrijk

De vezelproductie zelf is uiterst milieuvriendelijk dankzij een gesloten kringloopsysteem.  Dit bijzondere proces ontving de "European Award for the Environment" van de Europese Unie.

Viscose

Super zacht en zeer glanzend. Viscose is de kunstmatige versie van zijde.

Merino Wol

Australië

In vergelijking met gewone wol voelt merinowol zachter aan op de huid omdat de vezels veel fijner zijn, waardoor er geen jeukende reacties ontstaan ​​bij aanraking met de huid.

Zijde

China

De bijzondere zachtheid samen met de onmiskenbare glans is ook voor casalis een belangrijke troef bij enkele collecties, zij het als accent, als volledig tapijt, of als aanvulling bij een ander materiaal.

Bamboe

Azië

Bamboe is een grondstof die zich snel vernieuwt. De vezel die uit het materiaal wordt gewonnen bevat een levendige glans en kan in de meest vibrante kleuren worden geverfd.

Nieuw-Zeeland wol

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wol wordt uit alle verschillende wolsoorten geprezen als de witste wol, waardoor na het verven een breder scala aan kleuren mogelijk is. 

Mix wol

Voor sommige collecties wordt wol van verschillende bronnen gecombineerd om een sterker garen te creëren.

Trevira CS Polyester

Duitsland

Textiel gemaakt op basis van deze vezels en garens draagt het handelsmerk Trevira CS en is permanent brandvertragend dankzij een polymeermodificatie.  Invloeden van buitenaf tasten de brandvertraging niet aan en er is geen aanvullende, milieubelastende behandeling nodig.

Innovatie & Design

Wij willen dat onze producten "team players" zijn binnen het interieur, waarbij we als belangrijkste doel stellen dat ze op een subtiele wijze deel uitmaken van het interieur zonder dominant te zijn. Om tot exclusieve en innovatieve producten te komen werken we samen met creatieve talenten die ons helpen in het ontwikkelingsproces. Het is een uitdaging om die producten zo te creëren dat ze voldoen aan een perfecte wereld van schoonheid. De producten die Casalis ontwerpt zijn uniek. Zowel functioneel en artistiek streven we steeds naar de allerhoogste eisen.

We werken samen met designers en creatievelingen om te innoveren in de wereld van textiel.

Anita Kars

Art Director

Anita Kars is al zeer lang actief in de textielsector en heeft een uitstekend gevoel voor kleur en textuur. 

Aleksandra Gaca

Ontwerpster

Aleksandra Gaca ontwerpt innovatief geweven textiel. Haar werk verenigt sterke esthetische kwaliteiten met hoge functionele prestaties op het gebied van akoestiek en isolatie. Aan het begin van haar 20-jarige carrière pionierde ze met 3D-geweven textiel en werd ze een expert in het ontwerp, de fabricage en het gebruik ervan.

Liset van der Scheer

Ontwerpster

Vanaf ’79 is Liset werkzaam als industrieel textielontwerpster en kleuradviseur. In haar ontwerpen onderzoekt ze de uitdaging van het werken met textiel en het spanningsveld tussen kleuren.

Marie Mees

Ontwerpster

Marie Mees ontwerpt stijlvol interieur textiel dat zorgvuldig ontworpen is om aan te sluiten bij de hedendaagse architectuur en interieur decoratie. Haar ontwerpen zijn nooit vergezocht of opvallend maar toch is Marie Mees trendsetter in de textielwereld.

Onno Raadersma

Ontwerper

Dessins ontwerpen is voor de Nederlander Onno Raadersma meer dan een vak. Het is zijn talent en passie. Dat merk je aan het sterk grafisch karakter van zijn ontwerpen, die een voorliefde voor helder Scandinavisch design combineren met een fascinatie voor klassieke vormen en het gebruik van bloem- en handgetekende motieven.

Stefania Ruggiero

Ontwerpster

Ontwerpster van onze 'Rani Rock' dessin. Stefania Ruggiero woont en werkt in Milaan. Ze beweegt zich in de zone tussen kunst en design en brengt poëzie in haar projecten.

De passie van Casalis wordt gedreven door mensen.

Francis

Francis

Managing director

Veronique

Veronique

Sample manager | Sales support

Anita Kars

Anita Kars

Art director

Romanie

Romanie

Visual communication Designer

Frederik

Frederik

Warehouse manager

Stefaan

Stefaan

Acoustics Responsible

Guy

Guy

Logistics | Acoustics project coordinator

Katrien

Katrien

Order administration

Yildiz

Yildiz

ERP specialist | Accountancy

Lucy

Lucy

Barking director

ERP Specialist (Odoo) / Boekhouder

Locatie: Kortrijk Functieomschrijving: Wij zijn op zoek naar een veelzijdige professional om de rol van ERP Specialist (Odoo) / Boekhouder te vervullen in ons dynamische bedrijf. Als gevolg van de omvang van ons bedrijf, vereist de positie het combineren van ERP-ondersteuning met boekhoudkundige taken. Dit is een unieke kans voor een getalenteerd individu met een basiskennis van boekhouden of de bereidheid en nieuwsgierigheid om dit aan te leren. Taken en verantwoordelijkheden: Voeren van de boekhouding binnen het Odoo-systeem en streven naar automatisering van processen. Voorbereiden van betalingen aan leveranciers en maandelijkse btw-aangiftes. Ondersteunen van de organisatie bij orderverwerking, grondstoffen- en materialenbeheer met behulp van Odoo. Begeleiden van de introductie van nieuwe Odoo-versies binnen de organisatie. Opzetten van een BtoB webshop via Odoo voor een directe en efficiënte interactie met klanten. Zoeken naar mogelijkheden om bedrijfsprocedures eenvoudiger en efficiënter te maken. Profiel: Minimaal een bachelor diploma in een software gerelateerde richting, gelijkwaardig door ervaring, of een masterdiploma. Sterk analytisch vermogen en brede interesse in IT en bedrijfsprocessen. Basiskennis van boekhouding of bereidheid en nieuwsgierigheid om dit aan te leren. Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, met kennis van Frans. Passie voor bedrijfsprocessen en nieuwe technologieën. Deze functie kan interessant zijn voor iemand die overweegt in de toekomst een eigen zaak te starten. Over ons: Casalis is een dynamisch bedrijf dat internationaal opereert en hoogwaardige interieurproducten op het gebied van textiel produceert. Onze focus ligt op interieurarchitecten en interieurdesigners, en we bieden een inspirerende werkomgeving binnen een kleine kmo. Aanbod: Wij bieden een uitdagende positie in een groeiend bedrijf, waar je de mogelijkheid hebt om betrokken te zijn bij alle aspecten van het bedrijf. Je komt terecht in een internationale omgeving en hebt kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze unieke positie biedt de kans om het reilen en zeilen van een kleinere onderneming te leren kennen en groeimogelijkheden binnen ons bedrijf te verkennen.

Als je geïnteresseerd bent in deze positie, stuur dan je cv en motivatiebrief naar info@casalis.be

Werk bij Casalis

Jobs

Op dit moment zijn we niet op zoek naar personeel om ons team te versterken. Wel staan we altijd open voor spontane sollicitaties van getalenteerde en gemotiveerde mensen. Stuur je motivatie, CV en portfolio (optioneel) gerust naar info@casalis.be

Stuur je motivatie, CV en portfolio naar Info@casalis.be