Casalis

Our App
id65603designawardstatus.png

A'Design Award 2018

We zijn bijzonder trots en blij om aan te kondigen dat het Casalis Architextiles-project van Aleksandra Gaca de Gouden A 'Design Award in de categorie Textiel, Weefsel, Texturen, Patronen en Doekontwerp heeft gekregen. Bedankt de International Design Academy en de grote jury van de A 'Design Award & Competition

Architextiles is een serie geluidabsorberende textiel met een geweven 3D-structuur. Door hun geribbelde textuur absorberen deze stoffen geluidsgolven veel beter dan platte textiel. Aldus bijdragend aan een meer gedempte omgeving. Deze textielpanelen combineren twee functies: geluidsreductie en decoratie.

fcaebookeventheather-2.jpg

Material Xperience 2018

Van 13 tot 15 maart op Material Xperience in Rotterdam, een toonaangevend evenement gericht op materiële innovatie, presenteert Casalis zijn collectie Architextiles. Te zien: Architextiles in akoestische 3D-geweven Ondo, Slumber en Cello, ontworpen door Aleksndra Gaca, evenals gebreid in 100% merinowol, Bonet ontworpen door Liset van der Scheer.

http://materialxperience.nl/

dsc6314.jpg

Casalis op IMM Cologne 2018

Van 15 tot 21 januari 2018 presenteerde Casalis een verzameling noviteiten op de IMM International Interiors Show in Keulen. Casalis presenteerde een selectie stijlvol interieurtextiel, waarbij traditionele ambacht en duurzame materialen werden gevierd. De stand, bedacht en ontwikkeld door Anita Kars, bevatte een collectie handgemaakte, gebreide, getuft en geweven tapijten, poefs en akoestische panelen, gemaakt van de beste materialen, waaronder mohair, alpaca, schapen en merinoswol, evenals ramee garen , Chinees zijde en tencel garen.

dsc7626lowres72dpi.jpg

IMM International Interiors Show 2017

From 16th untill 22nd of january 2017 we are proud to present our novelties on IMM International Interiors Show - Hall 03.2 stand F010, at Cologne Germany. On this edition of IMM our stand concept was created and developed by our new art director Anita Kars!

ttweedte405kl-1.jpg

Casalis presents new T-Tweed collection

Proud to present our new range T-tweed: more classical and glossy than the normal tweed, produced in 100 % Tencell yarn.  Five neutral colours.  Sample will be available from february onwards

 

dsc0301.jpg

Casalis Maison & Objet Paris 2016

Last September at Maison & Objet in Paris Casalis presented the Tweed carpet, pouffes, Cello and the new Ondo fabric, in a joint presentation with 9 other Belgian brands, focusing in the project market under the concept of Hotel Bel'chique.

casalis5116kl.jpg

Deelname Casalis aan twee beurzen / Oktober 2016:

 

Biënnale INTERIEUR

Interieur 2016 in Kortrijk toont een unieke verscheidenheid aan de nieuwste ideeën uit de wereld van interieurontwerp. Deze biënnale viert zijn 25ste zilveren editie, wat een feest belooft te worden! Dit jaar is Casalis geselecteerd voor het aankleden van een plug & play stand. Onze stand toont een stijlvolle selectie aan tapijten en ander textiel, maar daarnaast willen we bezoekers ook graag uitnodigen onze showroom en nieuwe burelen te bezoeken. Deze zijn net als de beurs gelegen te Kortrijk en zullen een smaakvol palet aan tapijten, poefjes en akoestisch textiel presenteren in passende trendy kleuren.
De Biënnale Interieur kan bezocht worden van 13 tot 24 oktober in Kortrijk Xpo.

 

Orgatec

Orgatec is een beurs gespecialiseerd in vernieuwende interieurprojecten voor kantoren, restaurants en andere ruimtes. Op Orgatec zal Casalis een inspirerende werk- en kantooromgeving showen met hun nieuw akoestisch textiel, de Ondo. Het rijke 3D textiel, uitgewerkt in frisse en neutrale kleuren, zal veel mensen in hun omgeving weten te inspireren. Naast de Ondo zal Casalis ook andere producten met unieke mogelijkheden presenteren. Samen creëren ze een aantrekkelijke en aangename omgeving.
Orgatec loopt van 25 tot 29 oktober in Keulen, Duitsland.


Voor meer informatie, surf naar www.interieur.be en www.orgatec.com

  

 

roosmarijn.png

Nederlandse ontwerpster Roosmarijn Pallandt

Casalis is een samenwerking gestart met de jonge Nederlandse ontwerpster Roosmarijn Pallandt. In haar project 'Consider this landscape a territory' vormen de tapijten een directe verbinding tussen de hedendaagse Google Earth Technologie, lokale natuurlijke hulpbronnen en cultureel erfgoed.

Door deze jonge ontwerpster te ondersteunen blijft casalis op de hoogte van de laatste experimenten en onderzoek naar alternatieve gebruiken van nieuwe en bestaande materialen. 

Website: www.roosmarijnpallandt.com

architextilescelloblackdetailmetaforma.jpg

Brandklasse B1 Architextiles

Cello is nu beschikbaar in een brandvertragende versie; we behaalden de B1 klasse. De deur staat nu open om ons akoestisch textiel te gebruiken voor openbare en projecttoepassingen.

newcolorsopera.JPG

Nieuwe kleuren Opera

Vijf bijkomende kleuren werden geselecteerd om onze Opera collectie van mohair tapijten uit te breiden. De kleuren werden ontworpen door Liset Van der Scheer, onze art director die gekend staat voor haar expertise in kleuren.

bonnetbright5positionslightbox.png

Bonnet Bright, een briljant nieuw idee binnen de Bonnet familie.

Rond of recht? de Bonnet Bright blinkt uit in veelzijdigheid.

Met de 24 flexibele baleinen kan u kiezen voor een volledig ronde of rechte lamp, maar ook voor 3 buigingen die tussen rond en recht in liggen. Dit model kan letterlijk op elke manier gevouwen worden, tot het perfect binnen uw interieur past. Bonnet Bright is beschikbaar als staan- hang-, of vloerlamp. U wenst een andere kleur? Elke balein van de Bonnet Bright is bedekt met een afneembaar gebreid wollen mouwtje in 100% merinowol, beschikbaar in verschillende kleuren. 

ranimetbamboo.png

Rani dessins en lines beschikbaar in Bamboo

De Rani collectie met dessins en lijnpatronen in zijde heeft vele cliënten reeds kunnen bekoren sinds de lancering in 2007. Af en toe waren de prijsimplicaties door het gebruik van zijde een belemmering.

Nu bieden we dezelfde patroonmogelijkheden aan met het gebruik van glanzend bamboe garen in plaats van zijde. Dit mooie scala van patronen zal op deze manier ook binnen bereik zijn voor meer bescheiden budgetten.

screenshot20140407at163115.png

Casalis Dubai

Casalis is trots om zijn gloednieuw partnerschap met IH Dubai aan te kondigen, dit in een poging om de marktpositie in het Midden Oosten te versterken. IH Dubai, gevestigd in Dubai, is een meubelagentschap met focus op de interieurmarkt. 

We wensen onze nieuwe partners veel succes en plezier met ons complementaire aanbod!