Casalis

Our App
anitabw.jpg

ANITA KARS - Art director

Anita Kars has a strong sense for color and texture. She has been working in textiles for a long time. The play of color and materials keeps her fascinated. She is creating woven designs for an international clientele. With her curiosity she discovers the diverse universe of textiles and all the aspects around it. 

Very talented in serveral disciplines, from textile design, trend research, photo styling, product design, set design to art-directing, s he is intrigued by the entire story, from thread to end product. Anita loves to focus on how the product adds value and how it fits into our daily lives.

It is our challenge to create innovative, contemporary and conscious products which go directly to the heart of the people.

lisetmoodbw.jpg

LISET VAN DER SCHEER - Designer

Vanaf ’79 is Liset van der Scheer werkzaam als industrieel textielontwerpster en kleuradviseur. De laatste jaren heeft ze zich hoofdzakelijk toegelegd op het ontwerpen van karpetten. De jarenlange ervaring die ze als garenontwerpster heeft opgedaan, eerst voor breigarens maar later ook voor de tapijtindustrie, past ze toe op haar karpetontwerpen. Zij wil uitgaan van de expressie van het garen.

De uitdaging van werken met textiel, schuilt bij haar in het op een vernieuwende manier toepassen van meestal traditionele materialen of een nieuw materiaal gebruiken met bestaande productieprocessen,. Hierbij zoekt zij de grenzen op van het mogelijke.

Traditioneel wordt verandering in textiel bereikt door de variatie in dessin, structuur of kleur. Een dergelijke aanpak echter lijkt haar niet bevredigend. Zij wil uitersten onderzoeken. Nieuwe en veelal ongebruikelijke grondstoffen toepassen, bestaande of nieuw ontworpen garens op totaal andere wijze verwerken.

In haar ontwerpen zoekt ze het spanningsveld tussen kleuren. De kleur afhankelijk van de combinatie, de structuur, maar ook van ruimte waarin een kleur zich bevindt. Iedere kleur heeft dus zijn eigen uitstralingskracht. Haar carrière is gestart als colorist bij een textieldrukkerij. In een periode van 2 jaar heeft zij meer dan 500 dessins kleur gegeven, en kijken naar kleur is haar tweede natuur geworden. Het vinden van de juiste verhouding en het vinden van die ene combinatie, dat is haar intuïtie, daar zijn uiteindelijk geen woorden voor.

Publicaties:

 • Winnares van de Nederlandse designprijzen 2005, categorie 'interieurproduct '
 • The International Design yearbook 2004, edited by Tom Dixon, p 179, Rug Royale, Danskina
 • The International Design yearbook 2003, edited by Kareem Rashid, p 111, Rug Salto, Danskina
 • The International Design yearbook 2002, edited by Ross Lovegrove, p 123, Rug Corale, Danskina
bwalekasndra.jpg

ALEKSANDRA GACA - Designer

Textielontwerpster Aleksandra Gaca (°1969) volgde in haar geboortestad Lódz (Polen) de Middelbare School van Beeldende Kunsten. Daarna studeerde ze aan de afdeling Textiel en Mode van de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Nederland. Voor haar experimentele textielvormgeving ontvind ze vele internationale prijzen. Aleksandra Gaca woont en werkt als zelfstandig textielontwerper in Delft.

Qua Innovatie ligt de nadruk expliciet bij ruimtelijke weefselstructuren en driedimensionale effecten. Er wordt volop geëxperimenteerd met zelf ontwikkelde bindingen en bijzondere garensoorten. Het materiaalgebruik is breed, van zacht mohair tot supersterk polyester. Ook stugge garens als lurex, papiergaren en metaaldraad worden regelmatig verwerkt. Juist deze contrasten zorgen voor de zo kenmerkende structuren en reliëfs. Maar ook voor tactiliteit en een waaier aan expressies: matglas, hard/zacht, hightech/natuurlijk.

Vaktechnische kwaliteiten worden gekoppeld aan de liefde voor het weefambacht met als eindresultaat intrigerende weefsels op het snijvlak van kunst, design en architectonische vormgeving

Marie Mees

MARIE MEES - Designer

Marie Mees ontwerpt stijlvol interieur textiel voor verschillende merken in België en buitenland dat zorgvuldig ontworpen is om aan te sluiten bij de hedendaagse architectuur en interieur decoratie. Haar ontwerpen zijn nooit vergezocht of opvallen maar toch is Marie Mees trendsetter in de textielwereld. Comfortabele materialen en mooie weefsels zijn voor Marie Mees een eindeloze bron van inspiratie.

Marie Mees werkt meestal met wol, fijn linnen en zuiver katoen. Ze hecht veel waarde aan een fijne afwerking.

- Chris Meplan ( Elle Decoration | Standaard Magazine) 

Exhibitions:

 • 1995: Triënale, Milaan (amen met Maarten van Severen)
 • 2001: Forms, Design Museum Gent (Belgium)
 • 2002: Design Museum, Helsinki (Finland)
 • 2003: DesignIcons from Belgium, Flemish Parliament Brusseld (Belgium)
 • 2004: Designbïennale Gwanyiu (Korea)
 • 2004: Design from Flanders, Designmuseum Melbourne, (Australia)
 • 2005: Label design, design in Belgium after 2000, Grand Hornu (Belgium)  

Award:

- 1996: Interior foundation price, Designs for Europe, Biënnale Kortrijk (Belgium)

Onno Raadersma

ONNO RAADERSMA - Designer

Dessins ontwerpen is voor de Nederlander Onno Raadersma meer dan een vak. Het is zijn talent en passie. Dat merk je aan het sterk Grafisch karakter van zijn ontwerpen, die een voorliefde voor helder Scandinavisch design combineren met een fascinatie voor klassieke vormen en het gebruik van bloem- en handgetekende motieven. Zijn grafisch ornamentele dessins stralen dan ook een onmiskenbaar eigentijdse sfeer uit. Niet verwonderlijk dat veel binnen- en buitenlandse fabrikanten en stylisten graag een beroep op hem doen. Al houdt dat hem niet tegen om zijn eigen weg te zoeken: met de Rotterdamse fotografe Margi Geerlinks richtte hij MO-Studio op en geregeld presenteert hij ook eigen collecties op dessinbeurzen in onder meer België, Duistland, Frankrijk en Italië.