Casalis

Our App

CASALIS' EXTERN TEAM.

  

anitabw.jpg

ANITA KARS - Art director

Anita Kars heeft een sterk gevoel voor kleur en textuur. Ze werkt al sinds lange tijd met textiel, extreem geboeid door het spel tussen kleur en materiaal. Anita creëert gewoven designs voor internationale klanten. Gedreven door haar curiositeit ontdekt ze de wereld van textiel en alle aspecten er rond.  

Ze is getalenteerd in verschillende disciplines, van textiel design, trend research, foto styling, product design, set design tot art-directing en is hierbij geïnteresseerd in het hele verhaal, van draad tot eindproduct. De manier op hoe producten die extra final touch aan je dagelijks leven kunnen geven is iets die haar blijft bewegen. 

“Het is onze uitdaging om innovatieve, bewuste en tijdloze producten te creëren die mensen raakt tot in het hart.”

lisetmoodbw.jpg

LISET VAN DER SCHEER - Designer

Vanaf ’79 is Liset van der Scheer werkzaam als industrieel textielontwerpster en kleuradviseur. De laatste jaren heeft ze zich hoofdzakelijk toegelegd op het ontwerpen van karpetten. De jarenlange ervaring die ze als garenontwerpster heeft opgedaan, eerst voor breigarens maar later ook voor de tapijtindustrie, past ze toe op haar karpetontwerpen. Zij wil uitgaan van de expressie van het garen.

De uitdaging van werken met textiel, schuilt bij haar in het op een vernieuwende manier toepassen van meestal traditionele materialen of een nieuw materiaal gebruiken met bestaande productieprocessen,. Hierbij zoekt zij de grenzen op van het mogelijke.

Traditioneel wordt verandering in textiel bereikt door de variatie in dessin, structuur of kleur. Een dergelijke aanpak echter lijkt haar niet bevredigend. Zij wil uitersten onderzoeken. Nieuwe en veelal ongebruikelijke grondstoffen toepassen, bestaande of nieuw ontworpen garens op totaal andere wijze verwerken.

In haar ontwerpen zoekt ze het spanningsveld tussen kleuren. De kleur afhankelijk van de combinatie, de structuur, maar ook van ruimte waarin een kleur zich bevindt. Iedere kleur heeft dus zijn eigen uitstralingskracht. Haar carrière is gestart als colorist bij een textieldrukkerij. In een periode van 2 jaar heeft zij meer dan 500 dessins kleur gegeven, en kijken naar kleur is haar tweede natuur geworden. Het vinden van de juiste verhouding en het vinden van die ene combinatie, dat is haar intuïtie, daar zijn uiteindelijk geen woorden voor.

bwalekasndra.jpg

ALEKSANDRA GACA - Designer

Textielontwerpster Aleksandra Gaca (°1969) volgde in haar geboortestad Lódz (Polen) de Middelbare School van Beeldende Kunsten. Daarna studeerde ze aan de afdeling Textiel en Mode van de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Nederland. Voor haar experimentele textielvormgeving ontvind ze vele internationale prijzen. Aleksandra Gaca woont en werkt als zelfstandig textielontwerper in Delft.

Qua Innovatie ligt de nadruk expliciet bij ruimtelijke weefselstructuren en driedimensionale effecten. Er wordt volop geëxperimenteerd met zelf ontwikkelde bindingen en bijzondere garensoorten. Het materiaalgebruik is breed, van zacht mohair tot supersterk polyester. Ook stugge garens als lurex, papiergaren en metaaldraad worden regelmatig verwerkt. Juist deze contrasten zorgen voor de zo kenmerkende structuren en reliëfs. Maar ook voor tactiliteit en een waaier aan expressies: matglas, hard/zacht, hightech/natuurlijk.

Vaktechnische kwaliteiten worden gekoppeld aan de liefde voor het weefambacht met als eindresultaat intrigerende weefsels op het snijvlak van kunst, design en architectonische vormgeving

fotopasaportebw.jpg

ROCIO LU - Design and communication

'Het is erg belangrijk voor mij om te werken voor een bedrijf met de waarden en regelingen zoals dat van Casalis met hun werknemers, klanten en met het milieu. Ik ben blij dat ik de kans heb om professioneel te leren en te groeien in een bedrijf dat is geïnspireerd door schoonheid, high-end interieurs en kunst'

Rocio is gepassioneerd door het leren van nieuwe talen en het ervaren van nieuwe culturen. Ze houdt van muziek, wandelen, design, architectuur en kunst. Daarnaast geniet ze van het lezen van fictieve boeken over wetenschap en historische romans.

msmetssobkowiak.jpg

GOSIA SMETS - SOBKOWIAK - PR and communication specialist

Gosia is in januari 2018 bij Casalis in dienst getreden als een onafhankelijke PR- en communicatiespecialist, die 12 jaar ervaring heeft in design- en luxesectoren voor het team. Eerder werkte ze bij Marcel Wanders Studio en Organization in Design en deed ze ervaring op in campagnebeheer, evenementenplanning en persrelaties. Werkend voor Casalis ondersteunt ze het team bij de ontwikkeling en implementatie van algemene communicatiestrategieën, ze zorgt voor internationale persrelaties en creëert verhalen voor persberichten en sociale media.

 In haar vrije tijd geniet ze van knutselen met haar dochter, zwemmen en wandelen in de natuur en 's avonds houdt ze ervan om een goede serie te ‘binge watchen’ samen met haar man.  

Onno Raadersma

ONNO RAADERSMA - Designer

Dessins ontwerpen is voor de Nederlander Onno Raadersma meer dan een vak. Het is zijn talent en passie. Dat merk je aan het sterk Grafisch karakter van zijn ontwerpen, die een voorliefde voor helder Scandinavisch design combineren met een fascinatie voor klassieke vormen en het gebruik van bloem- en handgetekende motieven. Zijn grafisch ornamentele dessins stralen dan ook een onmiskenbaar eigentijdse sfeer uit. Niet verwonderlijk dat veel binnen- en buitenlandse fabrikanten en stylisten graag een beroep op hem doen. Al houdt dat hem niet tegen om zijn eigen weg te zoeken: met de Rotterdamse fotografe Margi Geerlinks richtte hij MO-Studio op en geregeld presenteert hij ook eigen collecties op dessinbeurzen in onder meer België, Duistland, Frankrijk en Italië.

Marie Mees

MARIE MEES - Designer

Marie Mees ontwerpt stijlvol interieur textiel voor verschillende merken in België en buitenland dat zorgvuldig ontworpen is om aan te sluiten bij de hedendaagse architectuur en interieur decoratie. Haar ontwerpen zijn nooit vergezocht of opvallen maar toch is Marie Mees trendsetter in de textielwereld. Comfortabele materialen en mooie weefsels zijn voor Marie Mees een eindeloze bron van inspiratie.

"Marie Mees werkt meestal met wol, fijn linnen en zuiver katoen. Ze hecht veel waarde aan een fijne afwerking" - Chris Meplan ( Elle Decoration | Standaard Magazine)